2010. november 7., vasárnap

Babapiskótás krémes

Ez egy nagyon mutatós,de könnyen elkészíthető sütemény!
Tészta:20 dkg liszt,8 dkg cukor,3 dkg zsír vagy margarin,1 tojás,fél narancs aroma,1 kiskanál szalakáli,kevés tej
Krém:1 nagyobb doboz babapiskóta-kevés tej és mandula aroma keverékében megforgatva,2 tojássárgája,6 evőkanál liszt,3 dl tej,20 dkg margarin,20 dkg porcukor
Máz:3 tojásfehérje,20 dkg porcukor
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk.2 lapot sütünk tepsi hátán.A 2 tojássárgáját a liszttel és a tejjel simára keverjük és sűrű péppé főzzük.Kihűtjük,és hozzákeverjük a margarin és porcukor keverékét.A krémet elfelezzük.Az alsó lapra kenjük a felét.Kirakjuk a babapiskótával,rárakjuk a krém másik felét és befedjük a lappal.
A cukrot a tojásfehérjével gőz felett keményre verjük és a tészta tetejére adagoljuk.
Másnap szeletelhető!


Jó étvágyat!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése