2011. január 5., szerda

Gesztenye kocka

Ezt a sütit már többször is elkészítettem..A recept nem tudom honnan való....de tökéletes...
Hozzávalók:6 db tojássárgája,12 ek. porcukor, 1 dl étolaj,6 ek. hideg víz,12 ek. liszt,1 csipet só,1 csomag   
        sütőpor,2 ek. kakaópor,6 tojásfehérje
A tojássárgákat a porcukorral kikeverjük,lassan hozzácsepegtetjük az étolajat,6 kanál hideg vizet,és habosra kikeverjük.Hozzáadjuk a sütőporral,1 csipet sóval,kakaóporral elkevert,majd átszitált lisztet .Végül a 6 tojás felvert habját is óvatosan belekeverjük.Előmelegített sütőben sütjük tűpróbáig.
Krémhez:2 csomag gesztenyemassza(50dkg),20 dkg margarin,15 dkg porcukor,fél üvegcse rumaroma,1 csomag vaníliás puding,3 dl tej
A cukrot  a vajjal,rumaromával és végül a gesztenyemasszával jól elkeverjük.
A vanília pudingot 3 dl tejben megfőzzük.Ha kihűlt,hozzákeverjük a gesztenye krémhez,és rákenjük a kihűlt tészta tetejére.
1 csomag tejszínhabport felverni a leírás szerint,hozzátenni 1 csomag habfixálót is és jól kikeverni,majd rákenni a gesztenye krémre.Természetesen lehet rakni rá Hulalát vagy jól felvert tejszínt is(kb 2 dl)
A legtetejére reszelhetünk csokit.
Nagyon finom,érdemes kipróbálni..
Jó étvágyat!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése