2011. január 31., hétfő

Nutellás madeleine

Nagyon nagyon régóta porosodik a szekrényemben a madeleine forma.
Most végre rászántam magam és kipróbáltam...én nutellásat készítettem.
Nagyon finom lett,omlós,puha a tésztája.

Hozzávalók(kb 36 darabhoz)
        12,5 dkg olvasztott vaj vagy margarin,3 tojás,10 dkg cukor,15 dkg liszt, 1/2 csomag sütőpor,2 evőkanál citromlé,4-5 evőkanál nutella
Kézi habverővel felhabosítjuk a tojásokat,majd hozzáadjuk a cukrot,mézet és jól felverjük az egészet.
Fokozatosan belekeverjük a lisztet,sütőport,olvasztott vajat és a citromlevet.
Szép fényes,sűrű tésztát kapunk,amit jól fél órára hűtőbe teszünk.A sütőt előmelegítjük.
A forma horpadásaiba 1,5 kávéskanálnyi tésztát teszünk.Nutellát töltünk bele és 8 perc alatt megsütjük.

Nem kell bele sokat tölteni,mert ahogy emelkedik kifolyik...


Jó étvágyat!!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése