2011. január 31., hétfő

Gyümölcsleves

Hozzávalók:
3 evőkanál kristálycukor
néhány szem szegfűszeg
1 kis darab fahéj
reszelt citromhéj
0,5 kg őszibarack
2 dl tej
csipetnyi só
8 dl vizet 3 evőkanál kristálycukorral, csipet sóval, néhány szem szegfűszeggel, kis darab fahéjjal, szeletke citromhéjjal alaposan összeforralunk. A fűszereket eltávolítva beleteszünk 50 dkg meghámozott, szeletekre vagy kockára vágott őszibarackot(én tettem bele magozott meggyet és pár gerezd narancsot is), és néhány percig főzzük. Közben egy zacskó vaniliás pudingport elkeverünk 2 dl tejjel, kb 10 percig állni hagyjuk, majd a leveshez öntve besűrítjük. Szobahőmérsékleten tálaljuk, ízlés szerint citromlével, esetleg 1-2 kávéskanál cukorral utóízesítve.
Nagyon finom lett!!

Jó étvágyat!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése